Bomen snoeien

Om bomen goed te onderhouden kunnen ze het best om de 3-4 jaar gesnoeid en onderhouden worden. Er zijn verschillende methodes om een boom te snoeien. De juiste methode is afhankelijk van de boom en de omgeving waar de boom zich in bevindt. Hieronder vindt u een aantal verschillende snoeimethodes die wij toepassen. Een combinatie van deze methodes kan ook de juiste optie zijn.

Opsnoeien
Het opsnoeien van een boom is voor de boom een natuurlijke manier om zijn takken te verliezen. In een bos laat een boom de onderste takken afsterven om zijn energie in de takken te steken die naar het licht groeien. Bij het opsnoeien van een boom worden dus de onderste takken verwijderd wat voor erg veel licht, lucht en ruimte kan zorgen! Zeker omdat deze takken het dichtst bij de grond zijn, is het effect vaak groot.

Uitdunnen
Het uitdunnen van een boom houdt in dat je de kleinere takken in de boom snoeit. De grote armen komen hierdoor mooi vrij en de structuur van de boom wordt goed zichtbaar. Het effect is meer licht & lucht en een erg mooie boom waarvan de vorm helemaal intact is.

Rondom snoeien
Als de boom te groot voor zijn standplaats is en smaller en/of lager moet worden is rondom snoeien de beste optie. Een mooi rondom gesnoeide boom lijkt nauwelijks gesnoeid maar is wel een stuk kleiner! Het effect is meer zonlicht en een kleinere boom die nog wel zijn vorm behouden heeft.

Dood hout & schuurtakken

Bij elke snoeibeurt is het verstandig om gevaarlijk dood hout en schuurtakken te verwijderen.

Kroonverankering

Het kan zijn dat een boom risicovolle armen of stammen heeft die voor de vorm en het behoud van de boom beter niet verwijderd kunnen worden. Naast het snoeien en daarmee lichter maken van deze armen/stammen kan ik een kroonverankering aanleggen. Dit is een sterke band in de boom die helpt voorkomen dat een arm/stam afscheurt. Mocht dit toch gebeuren, dan zorgt de verankering ervoor dat de arm/stam geen schade maakt omdat hij in de band blijft hangen.

U kunt mij bellen voor alles in uw tuin wat leeft.

Bel me op 0640798378 of neem contact op voor vragen of een vrijblijvende offerte.
Ik ben voornamelijk werkzaam in midden Nederland maar kan overal komen.

logo-bewust-boomverzorging

 

Een flinke boom stond nu nog voor onze uitbouw. Mijn collega tipte me Roel. In goed overleg begon hij met de klus. Na 3 uurtjes was hij klaar. Echt top!

Bas

logo-bewust-boomverzorging

Roël Joles gaf me uitgebreid en vriendelijk advies en klaarde de klus sneller dan gedacht. Uitstekende vakman, zou hem zo aan iemand doorverwijzen.

Noordman

logo-bewust-boomverzorging

Na de eerste kennismaking en uitgebreide toelichting van wat Roël ging doen, heeft hij vervolgens zeer kundig en bekwaam de boom in nog geen dag weten te verwijderen.

Dieko

logo-bewust-boomverzorging

Wij zijn enorm tevreden. Roël is een echte vakman, maar daarnaast ook vriendelijk, betrouwbaar en werkt de boel netjes af. Wat ons betreft een echte aanrader!

Kimby

logo-bewust-boomverzorging

De hoge bomen zijn in samenhang met een belendende boom gesnoeid en vormen nu één geheel. Verder is er weer licht en ruimte gekomen in de tuin zonder dat er kaalslag is opgetreden Wij zijn blij met Roël.

Klaas en Madeline

logo-bewust-boomverzorging

Meteen een afspraak gemaakt en een goede prijsafspraak. Keurig gewerkt, vakkundig, prettig in de omgang en een broodje bal na afloop gegeten in de tuin. Een echte aanrader om deze vakman in te schakelen.

Martin Onno en Felix

logo-bewust-boomverzorging

Roël heeft een uit de kluiten gewassen laurier in onze achtertuin grondig gesnoeid. Offerte vooraf duidelijk en goed geprijsd, communicatie prettig en snel. Snoei afval volledig opgeruimd, tuin erg netjes achtergelaten. Volgend jaar mag Roel weer komen!

Marieke

logo-bewust-boomverzorging

Roël, is een prettige man met veel vakkennis. Hij heeft mijn beide bomen weer mooi in vorm gesnoeid. Duidelijke communicatie, goede prijs en vakwerk. Top dus.

K.Engberts

logo-bewust-boomverzorging

Ik was echt superblij met Roël! Ze hebben de klus in 1 dag geklaard, terwijl anderen beweerden er 2 volle dagen voor nodig te hebben. Als je een boomverzorger nodig hebt, zou ik Roël zeker aanbevelen. Als mijn kastanjes weer aan de beurt zijn vraag ik hem sowieso!

M. Remmelink

logo-bewust-boomverzorging

Onze treurberk is weer helemaal blij. Mooi in model, vakwerk door geweldige mensen, die voor een nette prijs ook nog eens de boel netjes achterlaten.

A. Dubbeldam

Bewust Boomverzorging

Roël Joles

0640798378

Boswijklaan 5C

3941 ZM Doorn

info@bewustboomverzorging.nl

IBAN: NL36 INGB 0702 8410 99 t.n.v. RC Joles

Kvk: 66066794

BTW nummer: NL218566530B01